Laptop accu vervangen (2022)

Overweeg je de accu van jouw laptop te vervangen? Met de informatie op deze pagina helpen we je graag verder. Zoals je wellicht weet is de laptop accu een slijtage product, en neemt de capaciteit van de accu af naar mate je de accu vaker gebruikt. Dit resulteert op een gegeven moment in een accu die snel leeg gaat, of zelfs helemaal niet meer werkt. Omdat de accu vaak buiten de fabrieksgarantie van de leverancier valt en een accu in de computerwinkel erg duur is, kopen de meeste mensen een nieuwe accu via internet.

Via de volgende links vindt je snel een antwoord op jouw vraag.

 • Wanneer moet ik mijn laptop accu vervangen?
 • Hoe vind ik de juiste accu voor mijn laptop?
 • Wat kost een nieuwe laptop accu?
 • Waar moet ik op letten bij het kopen van een laptop accu?
 • Wat is het verschil tussen een originele laptop accu en een kloon?
 • Hoe vervang ik mijn laptop accu?

Staat jouw vraag niet in bovenstaande lijst, of wil je iets vragen over een bestelling? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Je kunt ons bereiken door een mailtje te sturen naar info[at]accu-outlet.nl, of door tijdens kantooruren even te bellen met een van onze experts: 0513 - 85 37 35. We doen onze best je altijd zo snel mogelijk van een juist antwoord te voorzien.

Wanneer moet ik mijn laptop accu vervangen?

Een laptop accu heeft geen vaste levensduur. Je moet dus zelf bepalen wanneer jij het tijd vindt om de accu van je laptop te vervangen. Vaak is je laptop accu aan vervanging toe als er sprake is van een van de volgende situaties:

 1. De laptop geeft zelf aan dat je de accu moet vervangen;
 2. De laptop accu loopt snel leeg, waardoor je afhankelijk bent van een adapter en stopcontact;
 3. De accu wordt erg heet tijdens gebruik of tijdens het opladen (Haal de accu in dit geval z.s.m. uit uw laptop);
 4. De laptop accu laadt niet meer op;
 5. De laptop werkt helemaal niet meer zonder adapter.

Is er bij jou sprake van een van de bovenstaande situaties? Kies dan voor een nieuwe laptop accu. Hoewel een defecte accu vrijwel nooit schadelijk is voor je laptop, werkt het wel zo fijn als je weet dat je kunt vertrouwen op de laptop accu. Hieronder leggen we uit hoe je de juiste accu voor jouw laptop vindt.

Hoe vind ik de juiste accu voor mijn laptop?

Hoewel je in eerst instantie door de bomen het bos niet meer ziet, is het vrij eenvoudig de juiste accu voor jouw laptop te vinden. Er zijn verschillende manieren om vast te stellen welke accu je nodig hebt, en hoe je deze vindt in onze webshop. De twee makkelijkste manieren leggen we graag aan je uit:

1. Zoeken op modelinformatie

Zoek de modelinformatie van jouw laptop via de sticker op de onderkant van de laptop.

Laptop accu vervangen (1)

Heb je de modelinformatie gevonden? Stop deze gegevens dan in onze onderdelenzoeker, boven in beeld, en je wordt direct naar de juiste accu voor jouw laptop gestuurd.

2. Zoeken op onderdeelnummer

Zoek de juiste accu op, op basis van het onderdeelnummer of 'part number' van de accu.

Laptop accu vervangen (2)

Heb je het onderdeelnummer van jouw laptop accu kunnen vinden? Vul het nummer dan in in onze zoekfunctie, boven in beeld, en druk op enter. Je wordt direct naar de juiste accu gestuurd.

Is het met bovenstaande informatie niet gelukt de juiste accu te vinden op onze website? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.

Wat kost een nieuwe laptop accu?

De prijs van een nieuwe laptop accu is afhankelijk van verschillende factoren. Zo kun je kiezen voor een dure originele accu van jouw laptop fabrikant, of een, goedkopere, kloon. Wij adviseren onze klanten over het algemeen te kiezen voor een kloon accu, tenzij het bekend is dat deze niet altijd wordt herkend door de laptop. Een vervangende accu koop je bij ons al vanaf € 36,95. Je weet daarbij zeker dat wij de kwaliteit van het product hebben gecontroleert en dat de accu in jouw laptoppast. Mocht er onverhoopt toch iets mis zijn gegaan, dan kun je jouw bestelling altijd binnen 30 dagen retourneren.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een laptop accu?

Bij het kopen van een nieuwe laptop accu kom je onderweg veel technische informatie tegen. Wat betekenen deze gegevens en welke informatie is belangrijk voor het maken van een keuze? Hieronder leggen we de meestvoorkomende begrippen op een simpele manier uit. Daarnaast vertellen we je wat je met deze informatie moet doen.

Cellen
Het aantal cellen dat wordt aangegeven vertelt uit hoeveel cellen de accu is opgebouwd. Meer cellen wijzen op een hogere capaciteit. Op zichzelf is het aantal cellen niet relevant voor de keuze van jouw nieuwe laptop accu.

Voltage
Het voltage is van invloed op de werking van de nieuwe accu in jouw laptop. Het voltage mag niet te veel afwijken van jouw originele accu. Heb je nu een 10.8V accu? Kies dan een nieuwe accu met 10.8V of 11.1V. Heb je nu een laptop accu met 14.4V? Kies dan voor een 14.4V of 14.8V accu.

Capaciteit, weergegeven in mAh.
De capaciteit van de accu bepaalt grotendeels hoe lang je kunt werken op een volledige accu lading. De standaard capaciteit is vaak zo'n 4400mAh, wat in de meeste gevallen vergelijkbaar is met de originele accu. Er zijn ook accu's met extra capaciteit te koop. Met deze grote accu's kun je vaak langer draadloos werken tot je de accu weer moet opladen. Een accu met 6600mAh of 8800mAh stelt je in staat 1,5 tot 2x zo lang op een volle accu lading te werken als de standaard accu. Let echter wel op dat deze accu's vaak extra cellen bevatten, en daardoor kunnen uitsteken van de laptop behuizing.

Wat is het verschil tussen een originele laptop accu en een kloon?

Als je een nieuwe laptop koopt, wordt deze geleverd met een originele accu van de laptop fabrikant. Deze accu is geproduceerd in samenwerking met de fabrikant van de laptop en meestal voorzien van het merklogo. Een kloon accu is een 'namaak' accu, die zonder samenwerking met de fabrikant wordt geproduceerd. Een kloon accu bevat geen origineel merklogo en is vaak voorzien van een B-merk. In de praktijk werken de de kloon accu's vrijwel net zo goed als de originele accu's. Het voordeel van een kloon, of 'imitatie' accu, zit voornamelijk in de aanschafprijs. Met het kopen van een kloon bespaar je al snel tot 75% op de aanschafprijs van een nieuwe laptop accu. Wij adviseren onze klanten dan ook voor een vervangend product te kiezen, in plaats van een te dure originele laptop accu.

Hoe vervang ik mijn laptop accu?

Heb je een nieuwe accu gekocht via onze website, maar weet je nog niet hoe je deze moet installeren? Wees gerust, de meeste accu's zijn plug&play, wat betekent dat je de accu direct kunt gebruiken. Volg de volgende stappen voor een probleemloze installatie van jouw nieuwe laptop accu:

 1. Schakel de laptop uit
 2. Keer je laptop om, en zoek de accu op. Meestal zit de accu aan de onderkant van de laptop, aan de kant van het scherm.
 3. De meeste laptop accu's zitten vast met een dubbel klik systeem, waarvan een van de haakjes een slotje heeft. Schuif beide haakjes los en neem de accu uit de laptop.
 4. Haal de nieuwe accu uit de verpakking en plaats deze in de laptop. Vergeet niet het haakje met het slotje vast te zetten, zodat je de accu vergrendelt.
 5. Start de laptop opnieuw op. De laptop begint direct te werken.

Alle laptop accu's die wij nieuw leveren zijn gedeeltelijk opgeladen. Bij het eerste gebruik van de nieuwe accu kun je de laptop gebruiken tot de laptop aangeeft dat je de adapter moet aansluiten. Laadt de accu vervolgens weer geheel op en maak de adapter los. Je kunt de laptop voortaan weer gebruiken zoals je bent gewend, maar nu voorzien van de nieuwe laptop accu.

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated: 09/06/2022

Views: 6275

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.